Galaxy Tab 10.1 – CyanogenMod 10 (Jelly Bean 4.1.2)

cm10-4.1.26Efter att ha kört CyanogenMod 10 (Android ”Jelly Bean” 4.1.2) ett tag på min Samsung Galaxy Tab 10. 3G (P7500) så bestämde jag mig i helgen för att gå tillbaka till Android ”Ice Cream Sandwich” 4.0.4. Alltså den senaste versionen av Android som Samsung har släppt för min surfplatta.

Egentligen är det inga fel alls på CyanogenMod 10 för Galaxy Tab 10.1, förutom en endaste grej som har stört mig lite grann. Det är när man spelar, tex. Angry Birds, så kan bilden frysas till i någon microsekund. Just den grejen kan man faktiskt överleva för allt annat flyter på hur bra som helst.

Men varför gick jag tillbaka till så kallad ”stock”?
Jo, för att jag är trött på att jaga uppdateringar. Till CyanogenMod så släpps det uppdateringar dagligen. Till en början så installerade jag uppdateringar var och varannan dag, sen så tröttnade jag totalt på det och installerade bara någon gång.
Upptäckte även att ett spel (Fifa 2012) inte fungerade på en så kallad Custom Rom, och förmodligen är det fler spel/appar som inte gör det.
Jag fick ju även köpa till en app så att mitt tangentbord skulle fungera när jag kör en Custom Rom.

Men som sagt, jag tröttnade och i helgen så återgick jag till ICS på min surfplatta och den fungerar hur bra som helst, allt flyter på och inga appa som inte vill fungera,
Men visst, nog saknar man allt CyanogenMod 10 och Jelly Bean lite grann 🙂

2 thoughts on “Galaxy Tab 10.1 – CyanogenMod 10 (Jelly Bean 4.1.2)”

  1. emma skriver:

    Hej, har uppdaterat min sg tab till 4.2.2, men vill ha tillbaka den versionen jag hade innan, hur gör man?

    Mvh Emma

Comments are closed.